Over Fabien

Na het behalen van zijn BA en zijn businessdiploma's (in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Mexico en Zuid-Afrika) was Fabien sinds 2000 sterk betrokken bij de luxe- en wijnindustrie in de VS, waar hij eerst in Miami en later in New York leefde en werkte.

Tijdens zijn carrière bij LVMH, Allied Domecq en Pernod Ricard, met focusgebieden Europa en de VS, nam hij deel aan de positionering en versterking van merken als Pommery, GH Mumm en Perrier Jouët in Noord-, Zuid-Amerika en Europa.

In 2011 lanceerde hij samen met Jean-Philippe Diot, een wijnproducent uit Vinay naast Epernay, Artéis & Co, een uniek merk van vintagewijnen uit de Champagnestreek, gemaakt voor de topgastronomie en vanaf eind 2019 verdeeld in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Hong Kong, Australië, Japan, Zuid-Korea, Sjanghai, België, Nederland, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Portugal en enkele andere landen.

Fabien is sinds enkele jaren gevestigd in Mechelen, België, en importeert wijnen, andere dranken of maakt ze samen met partners (zoals zijn ICI Gins) en verdeelt ze sinds 2016 in Vlaanderen. Zijn portefeuille bestaat uit items die hij persoonlijk leuk vindt, ongeacht hun land van herkomst en ongeacht hun prijscategorieën.

Door de toegenomen vraag besteedt hij meer tijd aan private, ontspannen en toegankelijke wijntrainingen en proeverijen.